افزايش مراجعات ناشى از اثرات تشعشعات پارازيت‌هاى ماهواره‌اى به مراكز درمانى

 

روزنامه حکومتی همشهری: در يك‌ماه اخير مسئله پارازيت‌هاى ماهواره‌اى ضمن تبديل شدن به سوژه خبرى براى رسانه‌هاى داخل و خارج از كشور با طولاني‌ترشدن مدت زمان خود نگرانى طيف وسيعى از كارشناسان را مبنى بر تاثيرات زيانبار اين تشعشعات بر سلامت انسان‌ها نيز دربرداشته‌ است  به‌طورى كه از همان ابتدا خبرگزارى ايلنا با پخش خبرى نسبت به طولاني‌شدن اين زمان، عدم‌پيگيرى نمايندگان مجلس در اين زمينه و عدم‌ارائه گزارش وزيران ارتباطات، اطلاعات و بهداشت با وجود وعده قبلي، هشدار داد. اين در حالى بود كه در همان موقع دكتر سيدشهاب الدين صدر، رئيس كميسيون بهداشت مجلس در گفت‌و‌گوى اختصاصى با اين خبرگزارى و در پاسخ به اين سؤال كه آيا تاكنون وزير ارتباطات يا وزير بهداشت در اين مورد گزارشى به نمايندگان ارائه داده‌اند يا خير؟ گفت: اين موضوع در دستور كار مجلس قرار گرفته و تحقيقات در اين زمينه آغاز شده است.


او تاكيد كرد: مسئله پارازيت‌ها موضوعى است كه نياز به مطالعه عميق و دقيق دارد كه به اين زودي‌ها به نتيجه نمي‌رسد اما به محض مشخص شدن نتايج اين تحقيقات، آخرين گزارش‌ها به اطلاع مردم خواهدرسيد.


عوارض طولانى مدت


با وجود اين، اگرچه از آن زمان تاكنون هنوز گزارش مستندى از سوى مسئولان 3 وزارتخانه ارتباطات، اطلاعات و بهداشت اعلام نشده اما متخصصان حوزه‌هاى مختلف نسبت به آثار سوء اين امواج موجود در فضا هشدار مي‌دهند. فركانس‌ پارازيت‌هاى ماهواره‌اى داراى طول موجى بيش از يك گيگاهرتز هستند. گيجى و خستگي، ناشنوايى مزمن، التهابات و سرطان‌هاى پوستي، خوني، نخاع و اختلالات هورمونى و مشكلات بارورى از جمله مواردى هستند كه كارشناسان از احتمال بروز آنها در انسان بر اثر اين پارازيت‌ها خبر مي‌دهند.


دكتر ايرج خسرونيا، رئيس انجمن پزشكان داخلى ايران در اين خصوص به خبرنگار همشهرى مي‌گويد: امواج موجود در فضا روى سيستم مغز و اعصاب و تعادل انسان اثر دارد. گاهى اوقات نيز روى غدد داخلى و رحم به‌خصوص در زنان باردار تاثير منفى دارد؛ به‌طورى كه اين امواج در زنان باردار باعث سقط جنين و عوارض مادرزادى و ژنتيك درنوزادآنهاخواهد شد.

به عقيده وي، در طولانى مدت نيز اين امواج روى پرده گوش و سيستم شنوايى تاثيرات منفى خود را نشان مي‌دهد. همچنين تعداد زيادى از افراد در معرض امواج به‌طور غيرعادى عصبى هستند و اضطراب و هيجان دارند. گاهى اوقات هم اين پارازيت‌ها منجر به اختلالات قلبى وعروقى روى افراد در معرض خواهد شد.


دكتر خسرونيا معتقد است حتى امكان دارد كه امواج راديويى روى مغز و استخوان هم تاثير بگذارد و روى ساختار سلول‌هاى آن تغييراتى ايجاد كند؛ اين امر خود ابتلا به انواع سرطان‌ها و بيماري‌هاى خونى را به‌دنبال خواهد داشت.


افزايش تعداد مراجعات


در اين ميان نكته‌ مهم اين است كه به تازگى افرادى به مراكز درمانى مراجعه مي‌كنند كه بنا به گفته برخى متخصصان علت بيمارى آنها ناشى از اثرات تشعشعات پارازيت‌هاى ماهواره‌اى است.

البته متخصصانى كه اعلام كردند نامى از آنها نبايد در هيچ رسانه‌اى منتشر شود و آن هم به‌دليل اينكه ظاهرا تعهد داده‌اند در مورد افزايش مراجعات ناشى از عوارض پارازيت‌ها هيچ نظرى ندهند. با وجود اين، دكتر ابوالفضل نجاران، متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با همشهرى اينطور توضيح مي‌دهد: از زمانى كه بحث پارازيت‌هاى ماهواره‌اى مطرح شد، افراد مبتلا به سردردهاى شديد و عصبانيت و داراى علائم افسردگى بيشتر به مطب‌ها مراجعه مي‌كنند.

همچنين تعداد كسانى كه دچار حملات شديد‌ ام‌اس مي‌شوند هم افزايش‌يافته است. به گفته اين متخصص مغز و اعصاب اين امواج در كل روى تمام سلول‌هاى مغز نفوذ و روند فرسايشى مزمن ايجاد مي‌كنند. همچنين چه امواج موبايل چه ماهواره و چه تلويزيون طول عمر را كوتاه مي‌كنند و حتى روى حيوانات هم تاثير منفى خواهند داشت.


شواهد علمى كافى نداريم اما دكتر نجاران به نكته‌اى هم اشاره مي‌كند كه دبير انجمن سرطان ايران نيز با آن موافق است: هنوز به‌طور علمى و دقيق نمي‌توان گفت كه اين‌ عوارض به‌علت پارازيت‌ها و امواج موجود در فضاست. دكتر پيام آزاده، دبير انجمن سرطان‌ ايران نيز با تاييد اين امر به همشهرى مي‌گويد: ما در مورد اينكه پارازيت‌ها مي‌تواند چه آثار سوئى داشته باشد فقط در حد فرضيه مي‌توانيم نظر دهيم چون تا به حال از نظر علمى كار خاصى روى اين مسئله صورت نگرفته است.


وى در اين ميان به قطعى بودن تاثيرات منفى امواج به‌خصوص امواج تلفنى اشاره مي‌كند و معتقد است: اين امواج باعث بروز انواع سرطان‌ها به‌خصوص سرطان مغز مي‌شود. به گفته وي، البته در اين مورد نيز قبلا ترديد وجود داشت ولى الان يك مقاله در حال چاپ شدن است كه محققان در آن معتقدند مصرف طولانى مدت موبايل با بروز سرطان و تومور مغزى به‌خصوص در كودكان و همچنين عقيم شدن مردان رابطه دارد.